Rauwe melk beschermt mogelijk tegen virusinfectie

Kinderen die in bijv. bergdorpjes in Zwitserland veelal rauwe melk drinken, hebben minder last van allergieën en virusinfecties. Melk zou dus goed zijn voor de weerstand en zo beschermen tegen Covid-19. „Geen gekke gedachte”, vindt de Wageningse immunoloog prof. Huub Savelkoul, die jarenlang onderzoek heeft gedaan naar de gezondheidseffecten van het witte goedje. „Melk bevat onder meer lactoferrine en antistoffen. Dat zijn oppeppers voor je weerstand. Van lactoferrine, een ijzerbindend eiwit dat ook in borstvoeding zit, weten we dat het antibacteriële eigenschappen heeft en mogelijk ook tegen virussen beschermt.”

Daarom wordt in China momenteel campagne gevoerd om meer melk te drinken. Het doel: weerstand opbouwen tegen het coronavirus. Vier organisaties hebben daartoe een nieuwe richtlijn ontwikkeld, meldt nieuwssite Food Navigators Asia.

Advies in de richtlijn: drink per dag 300 milliliter melk. Of consumeer melkproducten met een vergelijkbare hoeveelheid eiwit, zoals 30 gram kaas. Zwangere vrouwen kunnen nog wel meer gebruiken: een halve liter melk of 50 gram kaas.

„Melk en andere zuivelproducten zijn een excellente bron van eiwitten en vitamine B2, vitamine A, calcium en andere nutriënten die essentieel zijn voor het menselijk lichaam en het immuunsysteem. Daarom is een hogere inname van deze producten heel gunstig ter bestrijding van het nieuwe coronavirus”, zo luidt de verklaring van onder meer de Chinese Nutrition Society.

Het gehele artikel leest u hier

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *