Wat voor effect heeft het virus zoal gehad op de Agrifood sector?

Het Coronavirus doet de wereld op haar grondvesten schudden. Op iedere sector heeft het invloed, vaak negatief maar er ontstaan opeens ook kansen en ontwikkelingen die positief uitpakken.

Wat voor effect heeft het virus zoal gehad op de Agrifood sector?

1. Agrarische ondernemers, boeren en telers zijn toegevoegd aan de lijst met cruciale beroepen. Dit houdt in dat deze ondernemers hun kinderen naar de kinderopvang en crèche kunnen brengen. De term ‘cruciale beroepen’ heeft een positief effect op de waardering en erkenning voor de boer.
2. Het is een gekkenhuis qua aanvoer van aardappelen, ze vliegen de winkel uit! Ditzelfde geldt ook voor een aantal groenten, vooral de soorten die langer houdbaar zijn.
3.
Boeren leveren overal in Nederland mondkapjes in voor het medisch personeel.
4. De verkoop van consumptie eieren loopt nog steeds goed, de verkoop aan de Horeca is in zijn geheel weggevallen.
5. Ook bij boerderijwinkels wordt gehamsterd!
6. De omzet van de Nederlandse supermarkten was de afgelopen dagen enorm. Deze bedroeg in week 11 van dit jaar €998 miljoen, een stijging van ruim 31 procent ten opzichte van dezelfde week vorig jaar.
7. In de VS is er een run op Oatley melk (plantaardige havermelk) vanwege de lange houdbaarheid.
8. Als Frankrijk en België de grenzen volledig gaan sluiten dan kan dit de stro- en bierbostelprijs flink opdrijven.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *