Welkom Marijke van der Zwaag

Sinds februari is Marijke van der Zwaag, wonend in Ryptsjerk, getrouwd en moeder van twee meiden van zeven en negen jaar, toegevoegd aan ons team.

Marijke stelt zichzelf graag aan u voor:

Ik ben opgegroeid op een boerderij in Appelscha en zo’n agrarische opvoeding nestelt zich in je dna; dat heeft levenslang invloed op je manier van doen en denken.Van jongs af aan heb ik mij verbaasd over de manier waarop wij omgaan met onze leefomgeving. Als kind al probeerde ik anderen op een natuurvriendelijker manier te wijzen en ook nu nog, probeer ik mensen te prikkelen om andere keuzes te maken in het verduurzamen van onze wereld.

En zo gaan de jaren voorbij en mocht ik afgelopen zomer de 40 aantikken. De hoogste tijd voor verandering en op zoek te gaan naar een meer betekenisvolle invulling van mijn werkzame leven. Precies op dat moment kwam ik via een uitzending van Fryslân Doc op het pad van Living Lab Fryslân. Contact via e-mail werd gevolgd door een prettig gesprek en zo bleken zij te zoeken naar wat ik te bieden heb; ondersteuning op het gebied van Office Management en Marketing en Communicatie.

Qua studies heb ik na de havo een hbo-opleiding Office Management aan Schoevers Hogeschool en later nog een deeltijd hbo-opleiding Marketing Management aan de NHL gevolgd. Ik heb jarenlange ervaring als notarieel secretaresse en ben tussendoor werkzaam geweest als tekstueel kwaliteitscontroleur/tekstschrijver, secretaresse/notulisten zelfstandige.

Daarnaast ben ik actief vrijwilliger in het dorpshuis en diverse andere organisaties en initiatieven, maar dat is teveel om hier allemaal te benoemen. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt aan een boek, waarvan ik hoop dat ik deze komend jaar in gedrukte vorm mag vasthouden; dat is mijn passie. Ik wandel veel, doe actief aan yoga en bak graag iets lekkers.

Ik heb er enorm veel zin in om mijn collega’s te ondersteunen en te faciliteren, zodat zij zich nog meer kunnen richten op hun kerntaken en wij samen Living Lab Fryslân nog succesvoller kunnen maken!